Daisy Intisdotter

Emotionell Kroppsterapeut och Kinesiolog
Hur går en behandling till?

Vid en behandling är du fullt påklädd och ligger på en bänk i ett lugnt rum med avslappnande musik. Behandlingarna anpassas och präglas av att vi arbetar fokuserat mot de problem som du som klient berättat.
Som emotionell kroppsterapeut och kinesiolog använder jag en mängd olika tekniker på kroppen (somatiska tekniker) som under en behandling kan få känslor och minnen (medvetna och omedvetna) att komma upp till ytan och lösa upp spänningar som orsakar obalansen i kroppen.
Dessa kroppsliga tekniker kan komma till nytta när det vanliga språket inte räcker till och kan hjälpa till att öka din medvetenhet om den egna kroppen och vad den behöver för att läka.
Behandlingen bidrar bland annat till skön avslappning, den är stressreducerande, helande och balanserar och förstärker din livsenergi.
Behandlingen avslutas alltid med ett samtal där vi delar tankar och upplevelser och hur vi går vidare. Du som sökt terapi får hemuppgifter att arbeta aktivt med mellan besöken. Hemuppgifterna binder ihop sessionerna och gör behandlingsarbetet mer effektivt.Kinesiologi

Som kinesiolog lägger jag fokus på de mentala och fysiska problem som orsakat obalans i din kropp. Vi går tillsammans igenom hälsoformulär och samarbetar under samtalet för att hitta rätt behandling för dig. Syftet med behandlingen är att hjälpa kroppen att läka själv och återfå balansen.
Jag använder mig av ett verktyg som kallas för muskeltestning: ett sätt att kommunicera med nervsystemet för att hitta orsaker till obalanserna i kroppen.
Muskeltestning görs genom att sätta ett mjukt och lätt tryck på armar eller ben i en vis position. Med utgångspunkt från musklernas reaktion på trycket kan jag som kinesiolog få information om tillståndet i kroppens nervsystem och energisystem.
Balanseringar sker sen genom behandlingar och massage av punkter på huden som påverkar det autonoma nervsystemet, akupressur, fysiska rörelseövningar, craniosacralterapi, visualisering av känslor, intag av näringspreparat, örter och essenser och andra energibehandlingar.
Jag erbjuder även behandlande, djupgående massage som löser upp spänningar, ökar blodcirkulationen samt ger en lugn och avslappnande känsla i kroppen.
Tekniker som jag använder i mina massager är triggerpunkts-behandling, neuroisometrisk stretching, mobilisering och Impulsering® av ryggrad, behandling av käkled och bäcken.Intisdotter Corpozense - Daisy Intisdotter
Stressbehandlingsprogram med EKT - Emotionell Kroppsterapi

Stress skapar obalanser i kroppens olika system. Forskning visar på att 90-95% av alla besvär, all ohälsa och sjukdom kommer ur en orsak, och det är just inre STRESS.
EKT (emotionell kroppsterapi) är ett samlingsnamn för olika terapier som har för uppgift att släppa symtomen och smärtor ifrån kroppen och själen.
EKT:s utgångspunkt är att många problem som påverkar känslomässigt välbefinnande är resultatet av kontinuerligt undertryckande av traumatiska eller skadliga minnen som hålls i kroppen (somatisering).
Dessa effekter kan då upplevas genom fysiska problem - huvudvärk, sömnlöshet, trötthet, kronisk smärta, mm.
De kan också ha en inverkan på den dagliga funktionen, som påverkar en persons relationer, intimitet eller humör.

Din kropp har svaren
Målet med EKT är att klienten får insikt i hur kroppen och själen är förknippade med varandra.
Klienten lär sig både att lyssna på kroppens varningssignaler och att hantera dem i god tid.
Metoden inriktar sig på klientens läkandekraft: klienten får tillbaka makten av sin läkande och aktiverar en konstruktiv användning av dem.

Samarbete
Som emotionell kroppsterapeut och kinesiolog vill jag hjälpa till med att göra dig medveten och skapa djupgående positiva förändringar i ditt liv - oavsett mål och hur det ser ut idag.
Jag erbjuder Dig att aktivt ta del av tillfrisknandet och skapa ett balanserat liv genom att öka din medvetenhet och ansvar om din egen hälsosituation och hur den kan förbättras.
Därför det är viktigt att du är redo att ta itu med ditt liv, att du förstår att det är ett samarbete och att du är nyfiken på och engagerar dig i din egen läkande process.
Jag använder en mängd olika tekniker på kroppen (somatiska tekniker) som under en behandling kan få känslor och minnen (medvetna och omedvetna) att komma upp till ytan och lösa upp spänningar som orsakar obalans i kroppen.
I behandlingen använder vi kroppsterapeutiska tekniker som visualiseringar, massage av punkter på huden som påverkar det autonoma nervsystemet, akupressur och andra energibehandlingar som OrganPlexus (OP), Neuroenergetisk psykologi (NEP) och Psykologisk Akupraktik (PAP).

Intisdotter Corpozense - Daisy Intisdotter

Address: Slakterigatan 10 - 1 tr, 721 32 Västerås, Sweden

Email: info@intisdotter
 Ι Start Ι Daisy Ι Behandlingar Ι Länkar och Facebook Ι Email Kontakt Ι Karta & Adress Ι